Koncernen

Station 10 koncernen

Alligator var det första bolaget i gruppen. Vår huvud-verksamhet, i mer än 20 år, har varit komponenter till fordons- och elektronikindustrin i Skandinavien. Alligator har representerat stora japanska, italienska och brittiska tillverkare och marknadsfört produkterna till kunder som, Saab Automobile, Volvo Personvagnar, Volvo Lastvagnar, Volvo Penta, Volvo Construction Equipment, Scania, Ericsson, Siemens, Etc.

Vår internationella handel och en mothandelsaffär i Tanzania var starten till Fruit Distribution AB, ett företag i profilklädesbranschen. Profilkläder förses ofta med tryck så 1989 investerade vi i ett textiltryckeri, Teko Tryck AB.
1985 påbörjade vi ett nära samarbete med Scandian Trade Corporation i Japan för att utveckla handel mellan Japan och Skandinavien.

Lönsamheten i våra verksamheter har under många år varit god. 1992 beslutade vi att börja bygga upp ett bestånd av industrifastigheter för att stärka vår balansräkning.

2002 hade vi kommit upp in en affärsvolym i vår grupp på över SEK 500.000.000:-. Vi beslutade då att sälja vår huvud-verksamhet, komponenter till fordons- och elektronikindustrin, till Addtech AB, ett företag, som är noterat på Stockholms-börsen.

Efter många års hårt arbete känner vi oss nu tillfreds med en något mindre verksamhet. Vi vill dock fortfarande ha tillväxt i våra bolag men helst utan stress – om möjligt!